Főoldal

Körültekintően válasszunk kárpitost

korultekintoen-valasszunk-karpitost-610x259

A bútorok kárpitozása bizonyos időközönként elkerülhetetlen, hiszen az idő, a használat és a külső behatások előbb-utóbb kikezdik még a legellenállóbb darabokat is. Erre megoldást jelenthet, ha újat veszünk, de ez nem mindig éri meg – a régi darabok sokszor jóval tartósabbak és jobb minőségűek, mint az újak. Ráadásul a régi, öröklött, esetleg antik bútorok sokszor a szívünkhöz nőnek, nem szeretnénk megválni tőlük. Ilyenkor egy szakember keresése a megoldás, aki újjá varázsolhatja a kopott, megviselt bútorainkat.

A kárpitos kiválasztásánál több szempontot is figyelembe vehetünk: az árat, az ajánlásokat, esetleg az ismeretség is szerepet játszhat. Kizárólag ár alapján dönteni nem szabad, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy a legolcsóbb megfelelne az igényeinknek, ahogy az sem, hogy a legdrágább a legjobb. A legjobb, ha ismerünk valakit, akiről tudjuk, hogy szépen és jól dolgozik, így biztosak lehetünk benne, hogy a bútoraink jó kezekben vannak, ráadásul jó eséllyel a végösszeg sem lesz az egekben.

Ha nem vagyunk ilyen szerencsések, kérdezősködhetünk az ismerőseink körében is, hátha ők ismernek egy jó szakembert. Az is megoldás lehet azonban, ha a lehetőségeket felmérve a kiszemelt kárpitos referenciáit megnézzük – sokat elárul, hogy más bútorokon milyen munkát végzett az illető. A referencia hiánya intő jel lehet, ha sehogy nem tudjuk ellenőrizni a szakember munkáját, inkább ne válasszuk, könnyen lehet ugyanis, hogy csalódás ér, és ráadásul nem kevés pénzünk is bánhatja, ha mellényúlunk.