Főoldal

Jogi nyilatkozat

A karpitos24.com weblap felhasználási feltételei

A karpitos24.com weboldalt (a továbbiakban: Weboldal) Deák Antal egyéni vállalkozó (továbbiakban: Üzemeltető) üzemelteti. A weboldal használatával, böngészésével Ön elfogadja az alábbi feltételeket és magára kötelezőnek ismeri el az alábbi szabályokat. Jelen felhasználási feltételek módosításának jogát fenntartjuk. Az aktuális feltételeket mindenkor elérhetővé tesszük a https://karpitos24.com/jogi-nyilatkozat/ webcímen, mely a Weboldal elválaszthatatlan részét képezi.

Jelen felhasználói feltételek akkor lépnek hatályba, mikor Ön először használja a Weboldalt, és hatályosak maradnak mindaddig, amíg használja.

Szerzői jogok

Az Üzemeltető fenntartja valamennyi szerzői és szellemi tulajdonjogait az általa készített és közzétett valamennyi anyaggal (ide értve kifejezetten a szövegek, grafikák, szoftverek, egyedi megoldások és védjegyek vonatkozásában) kapcsolatban. A szerzői oltalom a Weboldal egyéb területére, fájlokra, megjelenésre stb. is kiterjedhet.

A weboldalon megjelent alkotások (szövegek, képek stb.) felhasználása csak a 1999. évi LXXVI. tv. előírásai alapján lehetségesek. Előzetes írásbeli engedély nélkül a Weboldal elemei nem használhatók föl szabadon, de külön engedély nélkül lehetőség van az oldalra mutató hivatkozás elhelyezésére más weboldalakon. Ezen hivatkozásokat azonban az Üzemeltető akár indoklás nélküli kérésére meg kell szüntetni.

Felhasználó az oldal látogatásával tudomásul veszi, hogy az Üzemeltető szellemi tulajdonában lévő anyagok engedély nélküli másolásával, reprodukálásával, felhasználásával kárt okoz.

A felhasználó felelőssége

A Weboldal használatával Ön elfogadja, hogy valamennyi, az Ön által végrehajtott cselekményért kizárólagos felelősséggel tartozik. A Weboldal lehetőséget adhat arra, hogy Ön kommunikációt folytasson (hozzászólásokat és privát üzeneteket küldjön), azonban ezzel a jogával nem élhet vissza, és ezt rosszhiszemű, etikátlan vagy illegális tevékenységre nem használhatja.

A Weboldalra Ön által feltöltött vagy a szerkesztőknek elküldött fájlokért és szövegekért maga felel, azok tulajdonjogával rendelkeznie kell. A fájlok ártó programkódot nem tartalmazhatnak. A fájl feltöltésével elfogadja, hogy azt a felhasználók szabadon használhatják, letölthetik, megoszthatják és reprodukálhatják. A feltöltéssel vagy elküldéssel beleegyezik abba, hogy az állományt vagy szöveget a Weblap készítői szabadon felhasználhassák, származékos műveket hozhassanak belőle létre, publikálhassák vagy promócióikban alkalmazzák. Később ezen anyagok tekintetében semmiféle utólagos követeléssel, díjfizetési elvárással nem jelentkezhet.

A Weboldal letöltésével és használatával Ön semmiképpen sem valósíthatja meg az alábbiak valamelyikét:

  1. bántó, sértő, obszcén, törvényellenes, gyűlöletkeltésre alkalmas, extrémista anyagok nyilvánosságra hozatala, másolása, népszerűsítése;
  1. fenyegető, zaklató vagy harmadik személy személyiségi (különösen a magánélethez és a nyilvánossághoz fűződő) jogait sértő tartalom közzététele;
  1. olyan fájl vagy szöveg feltöltése, amelynek tulajdonjogával nem rendelkezik, illetőleg közzétételére engedélyt a jogtulajdonostól nem kapott vagy harmadik fél érdekeit sérti, valamint a feltöltött fájlok szerzőre vagy más egyéni azonosításra alkalmas belső információinak törlése a feltöltés előtt;
  1. a magánlevelezésre vonatkozó szabályok megsértésének kísérlete;
  1. vírus vagy más kártékony programkódot tartalmazó állomány közzététele;

A Weboldal használata során Önnek ésszerűen, az életszerűség feltételeinek, természetesen elvárható jóhiszeműséggel kell eljárnia, és tartózkodnia kell minden illegális cselekménytől.

A felhasználó vállalja, hogy mindenben kártalanítja az Üzemeltetőt (például ügyvédi költségeit megtéríti), amennyiben az általa feltöltött vagy közzétett fájl vonatkozásában költségei keletkeznek, elmarasztalást szenved el vagy kártérítési felelősségét megállapítják.

Az Üzemeltető jogai, felelősségének elhárítása

Az Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy az általa készített és karbantartott Weboldalt akár előzetes figyelmeztetés nélkül is bezárja, megszüntesse vagy átalakítsa.

A Weboldal címe, logója, megjelenése, a rajta megjelenített anyagok, valamint egyedi megoldások mind védjegyoltalom vagy szerzői jogi oltalom alatt állnak és az Üzemeltető tulajdonában maradnak, felhasználásuk előzetes írásos engedély nélkül nem lehetséges. Minderről bővebben a szerzői jogokról szóló részben lehet olvasni.

Az Üzemeltető nem tesz nyilatkozatot és nem nyújt garanciát arra vonatkozóan, hogy jelen Weboldalon megjelent valamennyi adat pontos, a tévedés jogát fenntartja, valamint nem tudja biztosítani, hogy az oldal akadálytalanul, megszakítások és hibák nélkül jelenne meg, de minden tőle elvárhatót megtesz ennek érdekében.

Az oldal a felhasználók által közzétett nyilatkozatok, hozzászólások stb. mind az adott személy véleményét tükrözik, azokkal az Üzemeltető nem feltétlenül ért egyet. Ha sértő, bántó vagy más módon a jelen felhasználói feltételekbe ütköző anyagot fedez fel az oldalon, azt jelezze publikus elérhetőségeink bármelyikén, és haladéktalanul kivizsgáljuk az esetet, szükség szerint pedig a panaszolt tartalmat eltávolítjuk oldalunkról.

A látogató a Weboldal használatával tudomásul veszi, hogy az Üzemeltető nem felel a jelen weblapon megjelent tanácsok használhatóságáért, valamint az itt elérhető bármilyen szöveg vagy állomány működőképességéért, helyességéért, az ezek használatából eredő esetleges károkért nem vonható felelősségre.

Az Üzemeltetőnek nincs lehetősége arra, hogy minden, a felhasználói által beküldött anyagot ellenőrizzen, így azokért a beküldők felelnek. Mivel az internet egy nyílt, biztonságosnak nem mondható hálózat, így előfordulhat, hogy a küldött adatcsomagok, üzenetek késnek, nem érkeznek meg vagy megsérülnek. Ezekért az Üzemeltető szintén nem tud felelősséget vállalni.

A Weboldal területéről elirányító linkeken lévő oldalak tartalmáért az Üzemeltető a felelősséget kizárja.

Üzemeltető fenntartja a jogot a regisztráció megtiltására vagy akár előzetes figyelmeztetés nélküli törlésére és felfüggesztésére.

Hirdetések

Az Üzemeltető a Weboldal felületén felmerülő költségeire és tisztességes hasznára figyelemmel hirdetéseket helyezhet el. A megjelenített reklámokért azok közzétevője, tehát a hirdető felel, a hirdetések tartalmáért Üzemeltető felelősséget nem vállal. A hirdeétsekre kattintással Ön elhagyja Üzemeltető weblapját, így Üzemeltető a hirdető helyett helyt állni, érte felelősséggel tartozni nem tud.

A Weboldalon AdSense vagy ahhoz hasonló hirdetési rendszer keretében hirdetéseket jeleníthetünk meg. A rendszer adatokat gyűjthet a látogatóról annak érdekében, hogy számára relevánsabb, kevésbé zavaró hirdetéseket jelenítsen meg. Erről az eljárásról bővebb információ a Google adatvédelmi irányelveiben olvasható.

A Weboldalon hirdető cégek DART cookie-kat használhatnak a hirdetések megjelenítéséhez, ami célja, hogy a hirdetések az adott látogató látogatói szokásainak megfelelő hirdetéseket jeleníthessenek meg. Ezek a hirdetők semmiféleképpen nem jutnak hozzá az Ön e-mail címéhez, nevéhez vagy telefonszámához. A DART cookie-kat a fent hivatkozott adatvédelmi szabályzat alapján csak a hirdetés targetációjához használják föl.