Főoldal

Kárpitos árak

karpitos-arak-610x259

A kárpitos árak két fő részből tevődik össze: a szakmunka és a felhasznált anyagok árából.
A szakmunka itt sokszor nem csak a szét-, és összeszerelést, varrást, tömést jelenti, hanem a stílustörténeti ismeretek felhasználását, a szükséges utánajárást, tervezést is.
A felhasznált anyagok lehetnek a kárpit (maga a huzatként szolgáló textília, bőr, műbőr és egyéb éghetőség ellen kezelt és antibakteriális szövetek), a cérnák, zsinórok, paszományok, rojtok és bojtok, zippzárak, gombok, kapcsok, valamint ragasztók és felületkezelők, enyv és egyéb pótlóanyagok, pácok, különleges esetekben gyöngyök és egyéb díszek.
Ha az ülések, háttámlák javítására is szükség van, akkor felhasznált kellék lehet rugó, tömőanyag, farostlemez stb.

Székek kárpitozása 3000 és 15 000 forint között, fotelkárpitozás 15.000 és 35.000 forint között, ülőgarnitúra kárpitozása 40.000 és 120.000 forint között szokásos.
Stíl- és antik bútorokra minden esetben felmérés után mondanak konkrét kárpitos árakat.

A régi bútorok javításával foglalkozó szakemberek (kárpitosok, bútorrestaurátorok, asztalosok) fotó alapján hozzávetőleges árajánlat készítését vállalják. A fotót akár e-mailben is elküldhetjük. Személyes megtekintés és felmérés után tudják elkészíteni a pontos árajánlatot, amely sokszor tartalmazza az elszállítás és visszaszállítás költségeit is. Az árajánlat részeként a munkához ütemterv is készül, határidőkkel.

A kárpitozás különleges területe az autók belső kárpitjának elkészítése-cseréje, illetve az ülések kárpitozása.
Vannak erre szakosodott cégek is, de sok esetben a bútorkárpitosok is vállalják ezeket a speciális munkákat.