Főoldal

A szemétdomb előtt irány a kárpitos

karpitozott-610x259

A kárpitozott székek igazán egyedi megjelenést kölcsönöznek bármely lakásnak, alaposan megválasztva őket tökéletes kiegészítők lehetnek, amelyek nagyszerűen harmonizálhatnak a többi bútorral, a lakás stílusával. A székek azonban könnyen sérülnek – mivel meglehetősen sokat használjuk őket, ki vannak téve az elhasználódásnak, kopásnak. Emellett természetesen felületük is sérülhet, felhasadhat – előfordulhatnak kisebb balesetek. Cseppenhet rájuk étel vagy más szennyeződés is, amelyet nem tudunk maradéktalanul kitisztítani.

Ha komoly sérülések keletkeznek az anyagon, van más megoldás is, mint hogy új széket keressünk a régi helyére – ez egyébként is igen nehéz lehet, hiszen olyat kellene találnunk, amely nem lóg ki a többi közül. Ehelyett akkor járunk a legjobban, ha a széket kárpitos műhelybe visszük, hogy a szakemberek gyorsan és könnyen le tuják cserélni a károsodott bútorszövetet.

Maga a szerkezet ilyenkor természetesen megmarad, nem fog tehát kilógni a többi szék közül, továbbra is illeszkedni fog külsejében a többi bútordarab stílusához. Ugyanakkor itt is jelentős szempont a tökéletes anyag meglelése, hiszen nem rakhatunk lakásunkba elütő darabot. Ez azonban nem jelenthet problémát, hiszen több ezer lehetőség közül választhatjuk ki a megfelelő színt, mintát és anyagot. Újjávarázsolhatjuk akár komplett székkészletünket annak az árnak a töredékéért, amit az új székekért kérnének bármely bútoráruházban.

A székkárpitozás hatékony lehetőséget kínál arra, hogy olcsón és egyszerűen új színt vihessünk a lakásba, vagy kijavítsuk a sérüléseket.