Főoldal

Motorkárpitozás – kulcsszó a strapabírás

motorules-610x259

A motorok ülései rendkívül nagy igénybevételnek vannak kitéve, sokkal komolyabbnak, mint az egyszerű, hagyományos bútorok kárpitanyagai. Ellen kell állniuk nem csak az extrém időjárási körülményeknek, csapadéknak, hőmérsékleti ingadozásoknak és a számtalan különféle szennyeződésnek, de az óriási igénybevételnek is.

A motorok üléseit ebből az okból igen ellenálló anyagokból szokták készíteni, mégis óhatatlanul előfordul, hogy helyrehozhatatlanul, komolyabban megsérül az anyag, vagy a hosszú évek alatt annyira elhasználódik, hogy már elkerülhetetlenné válik a cseréje.

A motorülések kárpitozása nagy odafigyelést megkívánó feladat a szakember részéről, hiszen ebben az esetben minden apró részlet szem előtt van, minden kis mozzanat tökéletesen meglátszik a végeredményen. A motorülés kárpitozását tehát csakis olyan kárpitosmesterrel érdemes végeztetni, aki szakmájában profi, tapasztalt, verhetetlen szaktudással rendelkezik.

A kárpitozás során nem csak a szakadt, szennyezett, kopott vagy máshogyan sérült kárpitot cserélik le, ha más panasz van az üléssel, például az túl kemény vagy kényelmetlen, azon is könnyedén segíthet a kárpitos – hiszen mielőtt az anyagot kicserélné, a szerkezeti ellenőrzést is elvégzi.

hogy milyen anyagot választunk, az csak rajtunk áll – olyan mellett tehetjük le voksunkat, amely legjobban illik motorunkhoz, a legjobbnak tartjuk struktúráját, és amelyről úgy gondoljuk, hogy tartós és ellenálló, így hosszú évekig nem válik majd szükségessé újabb csere vagy javítás. Ehhez persze szükséges lesz az is, hogy megfelelően ápoljuk az anyagot és lehetőség szerint vigyázzunk rá.