Főoldal

Bízzuk szakemberre az autókárpitozást

bizzuk-szakemberre-az-autokarpitozast-610x259

Manapság az emberek életük jó nagy részét töltik autóban – autóval járnak dolgozni, nyaralni, ügyeket intézni, esetleg a gyerekeket iskolába, óvodába vinni, elhozni. Éppen ezért nem mindegy, hogy az autó mennyire kényelmes. Biztonságosan vezetni akkor lehet, ha jól érezzük magunkat az autónkban, kényelmesen ülünk, ebben pedig nagy szerepe van annak, hogy milyen kárpit van az üléseken.

Az autó kárpitjának kiválasztása minden esetben a kocsi tulajdonosának dolga, de nem árt megfogadni bizonyos tanácsokat, ha azt akarjuk, hogy a pénzünkért tökéletes eredményt kapjunk. Bár ilyenkor elsősorban a dizájn lebeg a szemünk előtt, nagyon fontos az is, hogy az anyag kényelmes, egyúttal strapabíró is legyen, hiszen senki sem örülne neki, ha sok pénzt költene az autó kárpitozására, ami utána kényelmetlen lenne, vagy hamar tönkremenne.

Az autókárpitozás külön iparág, nem egyenlő a bútorkárpitozással. Az újabb gyártású autókban bonyolult elektronikai rendszerek, a legújabbak esetében optikai kommunikáció is jelen van, ezért a munka is jóval nehezebb, nagyobb szakértelmet igényel. Éppen ezek miatt nem ajánlott az sem, hogy spórolás céljából otthon próbálkozzunk az autókárpitozással – ha elrontjuk, többet fizethetünk a szakembernek, mintha eleve őt bíztuk volna meg a feladattal.

A szín tekintetében nagy szabadságunk van, ha autót kárpitoztatunk, azonban az esztétika mellett itt sem árt figyelembe venni a praktikumot is. Tény azonban, hogy egy jól megválasztott kárpit nagyon fel tudja dobni az autó belsejét.