Főoldal

Autó kárpitozás, motor kárpitozás

slider21-610x292-610x259

Az autóülés kárpitozása kényelmi és esztétikai célokat egyaránt szolgál, ezért korántsem mindegy az autóülés kárpitozás minősége és a kivitelezés módja. Ugyanez igaz a motorülések kárpitozásánál, a hosszú utakon kiemelten fontos, hogy a vezető kényelmesen üljön az autóban, vagy a motoron. Az autókárpitos szakma művelői között szép számmal akadnak különös szakértelemmel rendelkező kárpitosok is, akik gyakorlatilag művészi szintre fejlesztették az autókárpitozást.

Az autók kárpitozásánál persze nem csak az üléseket lehet és kell megfelelő kárpitozással ellátni, a kormány, a műszerfal, az oldalpanelek és például a tető kárpitozása ugyanúgy komoly szakértelmet követel meg.

Akárcsak a bútorok, úgy az autók ülései is rongálódnak a használattól, különösen igaz ez azok esetében, akik munkájukból kifolyólag többet ülnek autóban, mint esetleg otthon a televízió előtt a fotelben. A kopott, vagy kiszakadt autóülés kárpit nem nyújt kifejezetten szép látványt az utazónak, ám ennél sokkal nagyobb problémát okozhat egy „kiült” autóülés, ami akár egészségügyi problémákhoz is vezethetA használt rugózás és nem megfelelő szivacsozás a hát- és derékfájás egyik oka is lehet.

Autóülés kárpitozásnál ugyanúgy szakemberhez kell fordulunk, mint kedvenc otthoni bútorunkkal, igény esetén az autó különböző felületeit (műszerfal, kormány, sebességváltó) akár bőrrel is behúzathatjuk. A bőr kárpit igazán exkluzív megjelenést kölcsönöz az autónak, biztos lehet benne, hogy mindenki a kocsi csodájára fog járni. A megfelelő kivitelezés a motorülés kárpitozásánál is roppant fontos, hiszen kényelmetlen ülésen már a rövidebb utak is kellemetlen élményt jelenthetnek.