Főoldal

Hajókárpitozás, avagy hogyan legyünk stílusosak

hajokarpit-610x259

A hajókárpitozás olyan feladat, amely a kárpitos mesterek között sem számít távolról sem rutinmunkának – olyan feladat ez, amelyet csak a legmagasabb szakmai felkészültséggel rendelkező, legalkalmasabb szakemberek képesek csak hibátlanul elvégezni.

A hajók különböző részein található kárpitozásnak nem csak a hagyományos bútorkárpitoknál kell sokkalta nagyobb igénybevételnek megfelelniük, extrémebb körülményeknek kell ellenállniuk, de még az egyéb járműkárpitok között is különleges helyet foglalnak el.

A legfontosabb természetesen az, hogy a kárpit jó tűrje a vizet – lévén hajóra építjük be, egészen biztosan rendszeresen találkozni fog majd a vízzel. A szerkezeti elemeknek természetesen rozsdamentes anyagból kell készülniük, ahogyan minden más tartozéknak, mint például a zipzáraknak is. A hajók esetében tehát az anyagválasztás nagy szakértelmet igénylő feladat, így csakis a kárpitosmester és a tulajdonos közösen végezhetik el. Így a minőségi és esztétikai szempontok is érvényesülhetnek.

Esztétikailag nagyon fontos, hogy a kárpitozás illeszkedjen a hajó stílusához, a megrendelőnek tehát lehetősége van arra, hogy az elérhető anyagok százai közül válassza ki a tökéletes darabot. Lehet az anyag valódi bőr vagy műbőr, igazi elegáns vagy esetleg lazaságot sugalló, gyakorlatilag bármilyen textúrájú, kialakítású anyag fellelhető a rendkívül széles választékban.

Hajókárpitozáshoz tehát fontos, hogy csakis a legfelkészültebb szakemberek közreműködését vegyük igénybe, akik egészen biztosan tökéletes munkát végeznek az általunk kiválasztott anyagokkal, hogy felhőtlenül élvezhessük majd a hajózás örömét.