Főoldal

A jármű kárpitozás menete

jarmukarpit-610x259

A járművek anyaggal borított felületei rendkívüli igénybevételnek vannak kitéve. Egyrészt ellenállóaknak kell lenniük akár az extrém időjárási körülményekkel szemben is, hiszen gyakran vannak kitéve esőnek, nagy hőmérsékleti ingadozásoknak, közvetlen napsütésnek. Ugyanakkor óriási az igénybevétel is, emiatt pedig jóval gyorsabban használódnak el az ilyen anyagok, ha nem eléggé strapabíróak. Rengetegszer fordulhat elő, hogy kisebb-nagyobb sérülések keletkeznek felületükön, beszennyeződnek vagy egyszerűen csak elnyűtté válnak, és máris megérnek a cserére.

Igaz ez nem csak az autók vagy motorok, de még a hajók esetében is. Minden jármű kárpitozásánál olyan anyagot kell választani a pótlásra, cserére, amely száz százalékig ellenálló, legyen szó akár valódi bőrről, műbőrről vagy más anyagról.

A járművek kárpitozásához mindig nagy tapasztalattal rendelkező kárpitosmestert válasszunk, hiszen ez sokkalta aprólékosabb, nagyobb odafigyelést megkívánó munka, mint a hagyományos bútorkárpitozás. Minden részletre oda kell figyelni, precízen kivitelezni az illesztéseket, hiszen minden szem előtt van, ráadásul sokkal kisebb felületekkel kell dolgozni.

A kárpitozás során egyúttal a kárpitos kijavíthatja az egyéb hibákat is, mint a kényelmetlen ülések, kilazult, sérült szerkezeti elemek. A kárpitozás segítségével tökéletesen újjávarázsolhatjuk például a kocsi belső terét vagy a motor ülését, olyanra alakíttathatjuk, amilyet mindig akartunk, hogy tökéletes harmóniában legyen a járművel és személyes ízlésünkkel is.