Főoldal

Minden bútorkárpitozás ára más

minden-karpitozas-ara-mas-610x259

A bútorok kárpitozása egy bizonyos idő után sajnos elkerülhetetlen, mivel az anyag elhasználódik, elkopik. Nem kell azonban feltétlenül lemondanunk a megszokott színvilágról és mintákról, választhatunk ugyanolyan anyagot, mint az előző volt, de akár kiélhetjük kreativitásunkat, és kitalálhatunk egy teljesen új kompozíciót is. Minden esetben érvényes viszont, hogy ha tökéletes eredményt szeretnénk, a munkát érdemes szakemberre bízni, aminek azonban anyagi vonzata is van.

minden-butorkarpitozas-ara-mas-300x300Általánosságban igen nehéz bármilyen összeget is mondani, a kárpitázás ára ugyanis több tényezőtől függ. Mindenekelőtt pontosan ki kell találnunk, hogy mit és hogyan szeretnénk, a szakember ugyanis ezek alapján fogja megállapítani az árat az alapján, hogy milyen anyagot szeretnénk, az eljárás milyen kellékeket igényel, és természetesen az is számít, hogy mennyi munkával jár a folyamat: minél többet kell dolgozni egy adott bútoron, annál többe fog kerülni a kárpitozás.

Befolyásolja a végösszeget a választott anyag ára, hiszen vannak olcsóbb, és drágább anyagok, a kárpitos ezt nyilván belekalkulálja a végösszegbe. A minőségen túl az is szerepet játszhat, hogy mennyire díszes a választott anyag, ez ugyanis szintén feljebb viheti annak árát. Általánosan igaz, hogy minél több extrát kérünk, annál magasabb lesz a végösszeg, hiszen annál több a munka vele. Autókárpitozás esetén különösen jellemző, hogy a megrendelőnek különböző egyéni igényei vannak, amikhez a szakembereknek igazodniuk kell, esetleg ezek több munkát is igényelnek, ami szintén emeli a végösszeget.