Főoldal

Kárpitozás, avagy hogy teremtsük újjá bútorainkat

sofa2-610x259

Sokan kénytelenek nap mint nap olyan bútordarabokkal szembenézni lakásukban, amelyeket nem szívlelnek – mert színük túl rikító, mintájuk köszönőviszonyban sincs a lakás stílusával, vagy egyszerűen az idők során már annyi ismeretlen eredetű folt került rájuk, hogy azt már lehetetlen díszpárnákkal eltakarni.

A kárpitozás segítségével olyanná varázsolhatjuk bútorainkat, amilyenekre mindig vágytunk, amilyenek tökéletesen illenek a lakás összképéhez. A kárpitozás által antik és modern bútordarabokat is felújíthatunk. Több ezer különféle szín és minta közül válogathatunk természetesen, így kis időráfordítással könnyedén megtalálhatjuk azt a kombinációt, amely tökéletes harmóniában van más bútorainkkal.

Könyvet azonban nem ítélünk meg a borítójáról – az igazi kérdés az, milyen anyagot választunk. Ha anélkül tesszük le a voksunkat, hogy behatóbban megvizsgálnánk amit megveszünk, alaposan ráfizethetünk az üzletre.

A lényeg, hogy olyan anyagot válasszunk, amely egyrészt időtálló, tartós, amelynél biztosan nem lesz szükség újabb restaurálásra már egy-két éven belül. De persze arra is oda kell figyelnünk, hogy az anyag tisztítható legyen. Vannak olyan anyagok, amelyek szinte kapaszkodnak a szennyeződésekbe és gyakorlatilag lehetetlen kitisztítani őket, ha egyszer piszkosak lettek.

Ha magával a bútordarabbal meg vagyunk elégedve, csak éppen már elhasználódott, koszos vagy csak fel akarjuk frissíteni lakásunk arculatát, a legolcsóbb és legkézenfekvőbb megoldást a kárpitozás kínálja. Kedvenc bútoraink így megújult külsővel tovább szolgálhatnak minket.