Főoldal

Kárpitos bútorok, kárpitos garnitúrák

slider4-610x259

A kárpitos bútorok élettartama a napjainkban kapható tömegcikkeknél ugyan jóval hosszabb, de az optimális élettartam eléréséhez szükséges a kárpitos bútorok megfelelő tartása, ápolása, kezelése. A kárpitos garnitúra valamennyi tagjára érvényes ez a megállapítás, bár egy komolyabb sérülés (égés, szakadás) esetén sem kell vagyonokat fizetni a bútor kárpitozásáért.

A kárpitos bútor lehet elegáns, vagy visszafogott, éppúgy mint vidám, esetleg hivalkodó. Gyakorlatilag végtelen számú variációban gondolkodhat a kárpitos bútor tulajdonosa, ha úgy dönt, hogy némileg átalakítja a lakást. A kárpitos bútorok is igénylik a tisztítást és az ápolást, de előfordulhat természetesen, hogy a kárpit részleges, vagy akár teljes cseréjére van szükség. Égés, szakadás, vagy egyszerűen csak az idő vasfoga okozhat olyan problémát ami miatt a bútor kárpitozása mellett kell dönteni, de még így is jobban jár a tulajdonos, mintha az egész garnitúrát teljesen le kéne cserélnie.

A sérülés típusától függően választhatja meg a kárpitosnál a kívánt beavatkozást, de arra is lehetőség van, hogy például korábbi szövetkárpittal bevont kárpitos garnitúráját bőrrel vonassa be. A bőr ülőgarnitúrák igazán elegáns hangulatot kölcsönöznek a nappaliknak, társalgóknak, ám a legtöbb esetben egy kisebb vagyont is felemészthet egy új bőrkanapé megvétele a hozzá tartozó fotelekkel. Kárpitos garnitúra esetében azonban saját igényeinek megfelelően készíttethet magának bőrbútorokat, anélkül, hogy meg kéne válni kényelmes kárpitos bútoraitól.