Főoldal

Miért kényelmes megoldás a rekamié kárpitozás?

rekamie-610x259

Egy rekamié pályafutása általában akkor ér véget, mikor huzata helyrehozhatatlanul megsérül, vagy az idők során már annyira elhasználódik, hogy tulajdonosai inkább örökre búcsút vesznek tőle, mintsem hagynák, hogy tovább csúfítsa a lakást. Pedig ez nagy hiba – ha egyébként szükségünk lenne a bútordarabra, jóval egyszerűbben is megoldhatjuk a problémát.

A titok az, hogy nem pótolni, hanem felújítani kell a rekamiét. Ha megszabadulunk tőle, amikor tönkremegy a borítás, utána járhatjuk a boltokat, amíg találunk egy színében, méretében, mintázatában megfelelő, kényelmes darabot, amiért azután horribilis összegeket fizethetünk ki. Ha viszont felkeresünk egy kárpitosmestert, az új bútor árának töredékéért újjá varázsolja régi rekamiénkat, így a lakásban sem kell elkezdeni legózni, hogy egy új darab beférjen, s nem kell újra hozzászokni sem.

A kárpitozás során a rekamién található szöveteket a mester eltávolítja, hiszen azok helyébe teljesen újak kerülnek majd. Még mielőtt azonban új öltözetet adna a bútorra, megerősíti a faszerkezetet, kicseréli a rugókat, a tömést, így aztán az elkészült, felújításon átesett darab élettartama jóval kitolódik.

Ha mindezek a munkák elkészültek, akkor következik az új bútorszöveg behúzása. Az anyagot természetesen a megrendelő választja ki korábban – itt van igazán lehetőségünk arra, hogy olyan bútort készíttessünk magunknak, amilyenre igazán vágyunk, hiszen az anyagok, színek, minták ezrei közül választhatjuk ki a tökéleteset. Ajánlott azt is komolyan fontolóra venni, hogy az adott anyag mennyire tisztítható és mennyire időtálló, hiszen nem sokat ér az egész felújítás, ha néhány év múlva kezdhetjük elölről az egészet egy tetszetősebb, de gyengébb minőségű anyag kiválasztása miatt.

Címkék: