Főoldal

Hogyan pótoljuk, ha sérül a garnitúra?

ulogarni-610x259

Az ülőgarnitúrák a nappali igazi hangsúlyos, meghatározó darabja, amelyek az egész lakás megjelenésének kialakításában nagy szerepet játszanak. Otthoni szabadidőnk nagy részét valószínűleg ezeken ülve töltjük, ide tessékeljük vendégeinket, játszunk a gyerekekkel – fontos hát, hogy olyan garnitúra díszítse a lakást, amellyel teljesen elégedettek vagyunk, amelyet a magunkénak mondhatunk.

Éppen ezért nem könnyű feladat egy 3+2+1-es ülőgarnitúra bármelyik elemének pótlása, ha azok megsérülnek vagy elhasználódnak. Ebben az esetben a bútordaraboknak nem csak a lakáshoz és a többi bútorhoz kell passzolniuk, de egymáshoz is tökéletesen illeniük kell. Éppen ezért ha feltétlenül 3+2+1 ülőgarnitúrát akarunk nappalinkba, és mégis szerencsétlenül járunk, nem sok lehetőségünk marad.

Megtehetjük persze, hogy új szettet keresünk, ám ez mondani sem kell, rettentően drága mulatság. Ennél jóval olcsóbb és egyszerűbb, ha az adott darabot, vagy akár az egész garnitúrát kárpitoztatjuk. A kárpitozás az új bútordarab árának töredékébe kerül csak, és így megtarthatjuk magunknak megszokott bútorainkat.

Az anyag kiválasztása természetesen igen fontos kérdés – ha az egész garnitúrát újra akarjuk kárpitozni, akkor is több ezer lehetőség közül választhatunk, de ha csak egyetlen darabot kellene felújítani, akkor is jó eséllyel találunk ugyanolyan vagy hasonló, a többi darabbal megfelelően harmonizáló anyagot, színt, mintázatot. Itt minden csak azon múlik, mennyire keressük kitartóan az ideális bútorszövetet. És bár ez a választási folyamat relatív sok időnket elveheti, még mindig jóval kevesebb időnkbe és energiánkba kerül, mint egy új garnitúra beszerzése.