Főoldal

A bőrfestés előnyei

green-610x259

A bőrbútorok kényes jószágok – rengeteg törődést, ápolást igényelnek, hogy hosszú időn keresztül meg tudják őrizni szépségüket, méltóságos megjelenésüket. Egy idő után azonban minden bútornak szüksége van arra, hogy kezelésbe vegye egy szakember, és a kisebb-nagyobb sérüléseket, kopásokat eltüntesse.

Ezt természetesen meg lehet oldani bőrkárpitozással, a sérült részek áthúzásával is, ez azonban sokszor szükségtelen. A szakképzett kárpitosmesterek képesek arra, hogy a bőrfestés segítségével varázsoljanak újjá bőrbútorokat, legyen szó akár kopásról, fakulásról, kirepedezett felületről. Bármilyen bőrről legyen is szó, a kisebb hibákat a festés segítségével szinte mesébe illő módon el lehet tüntetni.

A festéshez természetesen speciális bőrfestékeket alkalmaznak, amelyekkel gyakorlatilag bármilyen bőrfelület megújítása elvégezhető. Legyen szó akár egyszerű bútorok festéséről, akár gépjárművek, hajók vagy motorok bár részeinek festéséről, a kárpitosmesterek számára nem jelenthetnek kihívást.

A bőrfestékek nem csak egyszerű színezőanyagok, olyan összetevőket is tartalmaznak, amelyek segítenek a bőrfelület ápolásában, újjáélesztésében – így például az ápolás hiánya miatt megkopott, repedezett bőrt képesek nem csak színvilágában, de anyagában is valósággal újjáteremteni, mintha évtizedekkel fiatalabb volna.

A bőrfestés igazi költségkímélő megoldás lehet kisebb, kevésbé kiterjedt sérülések vagy minőségromlás esetén – így nem hogy a bútor cseréjére nincs szükség, de a bőr áthúzására, új anyag keresésére sem.