Főoldal

Kárpitozás, avagy a kidobandó kanapék megváltása

kanape-610x259

Lomtalanításkor számtalan kanapét láthatunk árválkodni az utak szélén, amelyeknek ránézésre nincsen komolyabb bajuk. Sokszor hibájuk csak annyi, hogy huzatuk elhasználódott, esetleg helyrehozhatatlanul megsérült – vagy egyszerűen a bútor már nem illik egy-egy újratervezett, renovált lakás arculatához.

Ha szerkezetileg ép kanapét készülünk kidobni, először mindig vegyük alaposan fontolóra, tényleg nem menthető-e meg a bútordarab? A felületi sérüléseket, az elhasználódott borítást ugyanis kárpitozás segítségével könnyedén orvosolhatjuk, egy új bútor árának töredékéért.

Mondani sem kell, ha egyszerűen lakberendezési megfontolások állnak a döntés mögött, még inkább érdemes kárpitosmesterhez fordulni, hiszen teljesen jó állapotban lévő szerkezetű, kényelmes kanapéktól megszabadulni valóban dőreség.

A kárpitozás lehetőséget kínál arra, hogy régi vagy megunt kanapéinkat teljességgel újjáteremtsük. A kárpitos mester a mi előzetes elképzeléseink alapján készítheti el a teljesen egyedi új kanapét, amelynek új kárpitja már olyan lehet, amelyről mindig is álmodtunk. Magunk választhatjuk ki a legtökéletesebb szín- és mintakombinációt, és persze az anyagot is, sok ezer lehetőség közül.

A váz a kárpitozás során megerősítésre kerül, a rugókat, tömőanyagot is szükség szerint cserélik, így a kanapé nem csak olyan lesz, mintha új lenne – valóban teljességgel megújul. Mindezért pedig általában feleannyit sem kell fizetnünk, mintha új kanapét szereztünk volna a régi helyett, nem is beszélve arról, mennyi fáradságot spórolhatunk meg az utánajárás, válogatás kihagyásával.