Főoldal

Fotel kárpitozás, szék kárpitozás

fotelkarpitozas-610x259

Legyen szó bármilyen bútordarabról, a kárpitozás nemcsak a bútordarabot, hanem a helyiséget is egyaránt megújítja. Nappaliban és ebédlőben egyaránt előforduló ülőalkalmatosságok esetében bátran felkeresheti a bútorkárpitost, az eredményben nem fog csalódni.

Az évek, nem ritkán évtizedek során szívünkhöz nőtt fotelek sajnos nem örök életűek, de akkor sem kell azoktól megválnunk, ha már kopottá, vagy egyenesen használhatatlanná váltak. Amennyiben a szövet, vagy bőr a fokozott igénybevétel miatt már túlságosan kikopott, vagy kiszakadt, de egyébként a fotel tömése, rugózata még megfelelő, akkor elég csak áthúzni a kárpitot. A fotel a kárpitozás során megszépül és hosszú évekre újra lakásunk éke lesz.

A nappaliban, dolgozószobában, vagy tárgyalóban használatos székek szintén elkopnak egy idő után, de pláne az antik daraboknál nem szívesen cserélik le őket. Kopott, szakadt állapotban azonban nem használhatjuk ezeket a kárpitos székeket, ilyenkor keressük fel a bútorkárpitost. Legyen szó modern, vagy antik darabról, karfás, rugós, esetleg szivacsos székről, a szék kárpitozása csodákra képes.

Bármilyen ülés kárpitozásánál igaz, hogy nemcsak felületi megoldást nyújt, a fotelek, székek szerkezeti problémáit is kezeli a bútorkárpitos. Statikailag erősebbé válnak így a székeink, nem nyikorognak és recsegnek a kárpitos munka után. Amennyiben úgy kívánja a megrendelő, akkor az addig szövettel bevont fotel bőr kárpitot kaphat, és így válik teljesen új bútordarabbá. A kárpitos munkája nem merül ki csupán abban, hogy új „ruhát” kap a régi bútor, az évek során instabillá vált fotelek, székek újra stabilak lesznek.