Főoldal

Bőrben az igazság – mentse meg bútorait!

leather-610x259

A bőrbútorok igazi karizmatikus, határozott stílust sugalló bútordarabok, amelyek remekül illenek bármely jól berendezett lakásába. Az ember bőrbútort nem azért vesz, hogy egy-két évig jól nézzen ki a nappali – évtizedekre szóló, hosszú távú elkötelezettséget jelent, ha kiválasztunk egy ilyen darabot vagy akár egy egész garnitúrát.

A bőr különleges, odafigyelést, ápolást igénylő anyag, meg kell dolgoznunk azért, hogy egy ilyen exkluzív bútor hosszú ideig díszítse lakásunkat. Éppen ezért lehet kisebbfajta házi tragédia, ha egy bőrbútor megsérül. Mégis gyakran előforduló jelenség ez – lehet az eredménye akár kisebb baleseteknek, mint a kiömlött étel vagy egy elejtett cigaretta, vagy például hosszú távon a nem megfelelő ápolás, esetleg annak hiánya. A bőr az évek során óhatatlanul megkopik, megrepedezik, számtalan felületi sérülés keletkezhet rajta.

A sérüléseket gyakran javítani lehet az egyes elemek, például a karfák bőrcseréjével, azonban ha több helyen is keletkeznek sérülések vagy kiterjedtebb kopás okozza a gondot, a megoldás a teljes csere lehet.

Mivel egy alapvetően igen drága és igényes anyagról van szó, fontos, hogy mindig forduljunk kárpitos szakemberhez. A kárpitosmester a gondosan kiválasztott bőrt speciális varrógépek segítségével alakítja megfelelő formára – hagyományos gépekkel ez nem lehetséges a bőr alakjának szabálytalansága, az anyag tulajdonságai miatt. A bőr teljes és részleges cseréjére is lehetőség van a kárpitos műhelyekben. Ha nem találunk megfelelő színű anyagot a számtalan felhasználható bőr között, lehetőség van annak festésére is, így kisebb részek újrahúzásakor nem kell oda nem illő anyaggal beérnünk.