Főoldal

Érdemes szakembert keresni a kárpitozáshoz

erdemes-szakembert-keresni-a-karpitozashoz-610x259

Ha úgy döntünk, hogy ideje lenne felújítani kicsit a bútorainkat, mindenképpen érdemes kárpitoshoz fordulnunk. Bár bizonyos egyszerűbb darabok, például székek kárpitozását az ügyesebbek megoldhatják házilag, a komolyabb, nagyobb hozzáértést igénylő bútorokat érdemes inkább szakemberre bízni, ahogy az antik bútorokat is. Az autókárpitozás különösen az a terület, amivel nem érdemes otthon próbálkozni, az újabb autókban ugyanis akár kárt is tehetünk, ha valamit rosszul csinálunk.

Az első lépés természetesen a kárpitos kiválasztása. Érdemes jól körülnézni, mert nem mindegy, hogy milyen szakembert választunk. Nem mindig a legdrágább a legjobb, de nem feltétlenül jó az sem, ha csak az ár alapján döntünk. A legfontosabb, hogy győződjünk meg róla, hogy az adott kárpitos szépen dolgozik, így nem érhet csalódás.

Következő lépésben fel kell vennünk a kapcsolatot a szakemberrel, és pontosan tudatni kell vele, hogy mi az elképzelésünk, mit szeretnénk. A kárpitos addig valószínűleg nem fog tudni árajánlatot adni, amíg nem ismeri a terveinket, hiszen azt, hogy a munka végösszege mekkora lesz, befolyásolja többek közt, hogy milyen anyagot választunk, milyen extra kéréseink vannak, és milyen a bútor. Általánosan igaz, hogy minél többet kell dolgozni a bútoron, annál magasabb az ár, hiszen a munkadíjat meg kell fizetni.

Ha mindegy egyeztettünk, és az árajánlat is megfelelő, a kárpitos elvégzi a munkát, amit mi kifizetünk. Ma már sok helyen vállalnak garanciát az elvégzett munkára, így ha nem azt kaptuk, amit vártunk, vagy valami probléma lenne a bútorral, ingyenesen javítják.