Főoldal

Akár az új – az ágy kárpitozásának előnyeiről

agy-610x259

Az ágy az egyik legtöbbet használt bútordarab a lakásban, egyben olyan, aminél nagyon-nagyon fontos, hogy ne csak szép és esztétikus legyen a megjelenése, de tökéletesen kényelmes is legyen. Éppen ezért ha az ágy rugózata elöregedik, vagy éppen a kárpitozás sérül meg, hasad fel, sokan egyből arra gondolnak, hogy újat vesznek a régi darab helyett.

Ennél azonban olcsóbb megoldást kínál a kárpitozás. A kárpitos szakemberek számára egy franciaágy nem jelent gondot, sőt. Legyen szó akár belső-, akár külső megújításról, a kárpitozás egy olyan lehetőség, amely sokkal olcsóbban kínál alkalmat problémánk megoldására, mint akármelyik bútoráruház.

A kárpitozás során az ágy rugóit, tömőanyagot is kicserélik, szerkezetileg szó szerint az utolsó csavarig átvizsgálják a franciaágyat, így biztosak lehetünk benne, hogy amikor visszakapjuk, olyan kényelmesen aludhatunk majd rajta, mint új korában. Akár kialudtuk a magunk kis völgyét a hosszú évek használata során, akár elpattant rugók miatt nem tudtuk kényelembe helyezni magunkat, a kárpitozás megoldja ezeket a gondokat.

A rugók a kárpitot is megsérthetik, az felhasadhat, kiéghet, de persze más okai is lehetnek annak, ha megérik a cserére – egy ágy esetében rengeteg szennyeződésnek van kitéve a bútorszövet, amelyek az évek során természetesen nehezen kitisztítató nyomot hagynak rajta. A kárpitozás után azonban olyan lesz az ágy, mintha még sose használták volna – a magunk választotta szín és anyag pedig igazán személyessé teszi majd ezt a fontos bútordarabot.

Címkék: ,