Főoldal

Valódi stílus kárpitozott fallal

fal-610x259

Falaink dekorálása az egyik legfontosabb feladat egy lakás arculatának kialakításakor. A falak adják természetesen minden esetben a legnagyobb felületet, ezért az egész lakás hangulatát meghatározzák, minden egyes bútordarabnak, berendezési tárgynak valamennyire összhangban kell lennie a falak színével, mintázatával.

Éppen ezért nem szabad félvállról venni a kérdést. A hagyományos festés nem minden esetben elégíti ki tökéletesen igényeinket, a tapéta sérülékeny és meglehetősen korlátozott a választék is – előfordulhat, hogy kompromisszumot kell kötnünk, ez viszont nem szerencsés, ha éppen álmaink otthonát valósítjuk meg. Ekkor megoldást jelenthet, ha ezek helyett az egyszerű módszerek helyett valami máshoz fordulunk – a falkárpitozáshoz.

A falak kárpitozása nem újkeletű mesterség, az egyedi megoldásokat gyakran használják nem csak magánlakások, de például éttermek, múzeumok és más épületek, intézmények esetében is. A kárpitozott fal ugyanis a hagyományos festett, tapétázott vagy éppen lambériával borított falhoz képest több előnnyel is rendelkezik.

Természetesen a legnagyobb plusz, hogy nem kényszerülünk kompromisszumokra. Kárpitozást szabadon választott anyagból és módon oldhatjuk meg, gyakorlatilag minden kárpitozott fal egyedi darabnak számít, amelye tökéletesen tükrözheti saját stílusunkat.

A kárpitozás emellett nem csak tartósabb, de költséghatékonyabb megoldás is. Egyrészt, ha a fal némileg sérült, esetleg lepattogzott festéket vagy szakadt tapétát akarunk elfedni, azt nagyon egyszerűen megtehetjük, a kárpitot egyszerűen új rétegként rakjuk fel, és a javítás nem jelent számunkra újabb kiadásokat. Emellett hosszú távon még vissza is hozhatja az árát, hiszen a kárpit alá tetszés szerint illeszthetünk be szigetelést – így a lakásban minden fal hőszigetelt lehet, amivel nagyban spórolhatunk az energiaszámlákon.

A kárpitozás kényelmes, kreatív és olcsóbb megoldás, mint a hagyományos technikák, amelyet bármilyen lakásban alkalmazhatunk.