Főoldal

Olcsó, hasznos, ízléses: az ajtókárpitozás

ajtokarpit2-610x259

Kevesen gondolnak rá, mégis kézenfekvő megoldás lehet egy lakás dekorációjánál, renovációjánál az ajtók kárpitozása. Nem csak esztétikai szempontból lehet ez jó húzás, de pénzt is spórolhatunk vele, és nem csak azért, mert kivitelezése egyáltalán nem drága.

Az ajtók, bár erről hajlamosak vagyunk elfeledkezni, meglehetősen fontos szerepet töltenek be egy lakás stílusának kialakításában és fenntartásában. Hatalmas, egybefüggő felületekről beszélünk, amelyek így vonzzák a tekintetet, fontos tehát, hogy úgy alakítsuk ki őket, hogy ne üssenek el a falaktól, bútoroktól és általában otthonunk stílusától sem. Nem csak akkor fontos ez, ha először rendezünk be egy lakást, hanem akkor is, amikor felújítunk – a sérült felületű, például összekarcolt vagy lepattogzott ajtók rendbe hozása nem kis feladat, amely felesleges költségekkel és vesződséggel jár.

Ezekre megoldást kínál a kárpitozás. Az egyedi kárpitozásnak hála olyanra alakítjuk ajtóinkat, amilyenre csak szeretnénk, igazán kreatív, rendhagyó megoldásokat is megvalósíthatunk akár, és a sérülések kijavításával sem kell bajlódnunk, hiszen egyszerűen elfedhetjük azokat.

A kárpitozott ajtó előnye emellett, hogy hő- és hangszigeteléssel is elláthatjuk. Így tehát egyrészt javíthatjuk lakásunk energiaháztartását, másrészt pedig nem kell sok ezer forintot költenünk egy hangszigetelt ajtóra, ha szükségünk van ilyenre.

A kárpitozás gyakorlatilag bármilyen alapanyagú ajtó esetében kivitelezhető, nem számít, hogy fából, fémből vagy műanyagból készült-e a nyílászáró. Lehet az ajtó beltéri vagy bejárati, egy- vagy többszárnyú, a kárpitozás bárhol megoldható, igazán rugalmas és kényelmes megoldás.