Főoldal

Pontos elképzelések kellenek az egyedi kárpitozáshoz

pontos-elkepzelesek-kellenek-az-egyedi-karpitozashoz-610x259

A kárpitos bútor vitathatatlan előnye, hogy bármikor tetszésünk szerint alakíthatjuk. Ha meguntuk a megszokott színeket, mintákat, lecserélhetjük őket anélkül, hogy ehhez új bútorokat kellene vásárolnunk. Lakásfelújítás esetén sem kell kidobni a régi bútorokat, hogy passzoljon a színűk a frissen festett falhoz, elég, ha új kárpitot rakatunk rá. Ehhez természetesen szükség van egy jó kárpitosra is, hogy a végeredménnyel biztosan elégedettek legyünk.

Az egyedi kárpitozás lényege ugyanaz, mint ha csak az elhasználódás miatt szeretnénk egy bútort, viszont itt sokkal nagyobb hangsúlyt kap a megrendelő egyéni elképzelése. Ahhoz, hogy egyedi bútort készíttessünk, pontosan tudnunk kell, hogy mit szeretnénk: milyen színeket, mintákat látnánk szívesen, és természetesen mi harmonizál a lakás egyéb berendezéseinek színeivel.

Magára az anyagra igaz mindaz, ami egyéb esetekben elmondható: figyelembe kell venni, hogy hol, milyen céllal használjuk a bútort, és az alapján kell kiválasztani az anyagot. Kerti bútorok esetén például érdemes vastag, ellenálló anyagot választani, hogy jobban bírja a külső hatásokat. Kanapékon, székeken, szintén hasznos a vastag anyag, mert ezek nagyobb igénybevételnek vannak kitéve a folyamatos és gyakori használat miatt.

Az egyedi kárpitozásnál a szakember szempontjából nagyon fontos, hogy a megrendelő pontosan el tudja mondani, mire vágyik, hiszen a kárpitos ez alapján tudja megtervezni a munkát, ez garantálja, hogy az eredmény tökéletes legyen, és az árajánlatot is csak ez alapján fogja tudni összeállítani.