Főoldal

Antik bútorok kárpitozása

antik-butorok-karpitozasa-610x259

Egy antik bútor kárpitozása több okból kifolyólag is megtörténhet: a darab fontos emlék számunkra, esetleg kiemelt szereplője a családi hétköznapoknak, vagy csupán elégedetlenek vagyunk a kínálattal és új vásárlása helyett inkább a régi kanapé, fotel vagy ágy felújítása mellett döntünk.
Bármelyik ok is húzódik meg a háttérben, az antik bútorok kárpitozása még a szokásosnál is nagyobb odafigyelést és tapasztalatot igényel a mestertől. A kárpitosnak nemcsak a modern eljárásokat kell ismernie, de tisztában kell lennie a hagyományos módszereket illetően is, hogy minden bútort a megfelelő módon tudjon javítani. A külső huzat cserélése (áthúzása) mellett szükséges lehet a rugózat kicserélése és a statikai megerősítés is, ennek eldöntésére azonban fontos az adott bútor megtekintése.
Ha egy antik bútor felújítása mellett döntünk, akkor a kárpitos egy díjtalan helyszíni felmérés keretében, ritkábban egy online árajánlatkérést követően elmondja a legfontosabb tudnivalókat. Egy antik bútor szakszerű kárpitozása néha teljes asztalosmunkát, fényezést, a tömőanyagok teljes cseréjét és minőségi kárpittal történő bevonását is jelentheti, ezért valószínűleg nem ez lesz a legolcsóbb kárpitosmunka.
A végeredmény azonban kárpótol, hiszen stílusos, elegáns és kényelmes bútort kapunk vissza a mestertől, amely harmonizál otthonunk belsejével.

Legyen szó ülőgarnitúráról, kanapéról, franciaágyról, irodabútorról vagy fotelről, a gyors és pontos munkavégzés mellett legalább ennyire fontos a garancia is, amit a mester vállal.